אגוז מלך הוא פרי עץ נשיר הגדל בטבע מדרום-מערב סין מערבה עד לבלקנים.
העץ מניב פירות במשך כ-100 שנה.
פירות העץ נאכלים ומשמשים לתעשייה. האגוזים משמשים בעיקר בבישול ובתחום הקונדיטוריה, בעיקר כתוספת לתבשילים ועוגות.
אגוזי מלך עשירים בנחושת, המגינה על העור מפני קרינת על סגול.
אגוזי מלך הם האגוזים העשירים ביותר בחומצה אלפא-לינולנית, חומצת שומן מסוג אומגה 3.
חומצת שומן זו חיונית לתפקוד התקין של הגוף, בעיקר לתפקוד המוח ולשמירה על בריאות הלב, וחשובה במיוחד בהריון ובהנקה בגלל תפקיד אומגה 3 בהתפתחות המוח של העובר ושל התינוק.
בנוסף, אגוזי מלך עשירים בשומן חד בלתי רווי החשוב אף הוא לבריאות הלב
וכלי הדם, בויטמין E, במינרל מגנזיום ובפיטוסטרולים, שמסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
צריכת אגוזי מלך כחלק מדיאטה מאוזנת מסייעת בהורדות רמות הכולסטרול בדם ובהרחבת דפנות כלי הדם אצל אנשים בעלי רמות גבוהות של כולסטרול.
על פי מחקרים, אכילת שבעה אגוזים שלמים (כחופן אגוזים) חמש פעמים בשבוע יכולה להוריד את הסיכון למחלות לב ב15 עד 50 אחוזים.
בגלל הערך הקלורי הגבוה של כמות זו חשוב להפחית מקור אחר לשומן בתפריט.