קטגורית פירות יבשים :

דובדבן מתוק בסירופ :

שני מינים של דובדבן ידועים כפרי הטוב למאכל אדם: דובדבן מתוק ודובדבן חמוץ. מינים אלה הינם עצים גדולים וחסונים, עצי הפרי נפוצים באסיה, באירופה ובאמריקה הצפונית. כאשר בראש רשימת הארצות המגדלות פרי זה באופן מסחרי נמצאות איראן, טורקיה וארצות הברית.
פירות הדובדבן מתאימים כתוספת לעוגות, סלטי פירות ועוד.
בנוסף, נהוג להכין מדובדנים ריבות, מיצים וליקרים כגון שרי הרינג.
הודות לצבעו האדום העז של הפרי משתמשים בו רבות לקישוט מאכלים.
דובדבן מסוכר הוא דובדבן משומר ומסוכר העשוי מדובדבנים בעלי צבע בהיר המשומרים בתמיסת מלח או באלכוהול ולאחר מכן בתמיסה הכוללת סירופ סוכר. בהמשך התהליך מחוממים הדובדבנים ועוברים תהליך העושה אותם למבריקים, מוטבלים בגלוקוז ומיובשים על מנת ליצור את הזיגוג.
דובדבנים אלה נמכרו לראשונה בארצות הברית בסוף המאה ה19.