קטגורית פירות יבשים :

דובדבן מיובש אדום :

שני מינים של דובדבן ידועים כפרי הטוב למאכל אדם: דובדבן מתוק ודובדבן חמוץ. מינים אלה הינם עצים גדולים וחסונים, עצי הפרי נפוצים באסיה, באירופה ובאמריקה הצפונית, כאשר בראש רשימת הארצות המגדלות פרי זה באופן מסחרי נמצאות איראן, טורקיה וארצות הברית.
פירות הדובדבן מתאימים כתוספת לעוגות, סלטי פירות ועוד.
בנוסף, נהוג להכין מדובדנים ריבות, מיצים וליקרים כגון שרי הרינג. הודות לצבעו האדום העז של הפרי משתמשים בו רבות לקישוט מאכלים.