קטגורית פירות יבשים :

בננה רצועות :

בַּנָּנָה היא צמח טרופי דמוי עץ, המוגדרת מבחינה בוטנית כ"עשב" משום שאין לה גזע מעוצה כמו לעצים רגילים.
טעם הפרי תלוי בזן. רוב הזנים מתוקים, אך קיימים זנים חמצמצים יותר.
בארצות הטרופיות משמשים כמעט כל חלקי צמח הבננה למטרות שונות: בעלים טריים מגישים מזון, ובעלים יבשים משתמשים לריפוד מיטות ולקירוי בקתות. סיבי הגבעולים והעלים משמשים לקליעת מחצלות, חבלים, סלים ומלכודות דגים. למוהל הצמח המופק מהגבעול מיוחסות סגולות מרפא ומשתמשים בו לחיטוי פצעים.
לפני הבשלתה, רוב הפחמימות בבננה הן עמילן. בתהליך ההבשלה העמילן הופך לסוכר המקנה לבננה את טעמה המתוק.
הבננה מומלצת כמקור לאנרגיה בזכות הסוכרים השונים שבה ולסובלים מלחץ דם גבוה בזכות תכולת האשלגן הגבוהה שבה.