אורז בר איננו אורז כלל כי אם קטניה שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. צבעו חום כהה עד שחור, אורך כל גרגר הוא סנטימטר אחד וטעמו אגוזי, עמוק ומיוחד. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בהם הזרימה איטית בצפון ארה"ב (בעיקר במינסוטה) ובקנדה.
מרבית העוסקים בגידולו הם אינדיאנים, העושים זאת מקדמת דנא.
די ברבע או חצי כוס אורז בר כדי לקשט כל תבשיל אורז ולהעשירו בטעמו.
אפשר לבשלו כפסטה או לשלב כמות קטנה של אורז בר בכמות גדולה יותר של אורז אחר בהיר יותר ולהוסיף ירקות צלויים לתבשיל טעים ומשביע.