טרגון :

טרגון או בעברית 'לענה דרקונית' הוא מין צמח עשבוני רב-שנתי, המשמש כעשב תיבול במטבחים שונים בעולם. הצמח גדל באופן טבעי בחצי הכדור הצפוני, כולל אירופה, חלקים מאסיה (בהם הודו), אמריקה הצפונית ואף מקסיקו.
לעיסת גבעולי טרגון גורמת לאלחוש הפה, והייתה בשימוש החל מימי יוון העתיקה כפתרון זמני לכאבי שיניים. החל מתקופת האימפריה הרומית היה העשב בשימוש להקלה על בחילות ולשמירה על עירנות במסעות ארוכים. במאה העשירית כתב רופא ערבי כי הטרגון מומלץ לחולים הסובלים מהיעדר תיאבון.
במטבח הצרפתי הוא משמש לרוב לתיבול של עופות, דגים ותבשילי ביצים. לעתים מוסיפים ענפי טרגון לחומץ על מנת לשפר את טעמו.