בצל מטוגן :

 בצל הגינה משמש בדרך כלל כמרכיב בסלטים או כתבלין בסוגי מאכלים רבים ושונים. טיגון או בישול הופכים את הבצל לחריף פחות או אף למתוק.
בצל הגינה הוא מראשוני הצמחים המתורבתים.
הוא תורבת במערב אסיה והוא אף מוזכר בתנ"ך.
מייחסים לבצל תכונות בריאותיות שונות, כגון מניעת הצטננות, מניעת מחלות לב, מניעת סוכרת, טיפול בטפילים בדרכי העיכול (תולעים),
קיימים בו חומרים נוגדי חימצון המעכבים התפתחות טרשת עורקים.
הבצל המטוגן זמין ונח לשימוש ונשמר לאורך זמן.