שום גבישי דק :

מבין חלקי השום, הבצל (מוכר גם כ-"ראש שום") הוא החלק הנמצא בשימוש תדיר ומורכב ממספר שיניים אשר ניתנות למאכל (חי או לאחר בישול). שיני השום יעילות מאוד נגד טפילים, זיהומים ודלקות. הן מכילות פרו-ויטמין A, ויטמין B1 וויטמין B3.
חז"ל מנו בשום כמה תכונות טובות: "משביע, משחין, ומצהיל פנים ומרבה הזרע והורג כנים שבבני מעיים ויש אומרים מכניס אהבה ומוציא את הקנאה" (בבא קמא פ"ב, ע"א).
השום הגבישי נשמר לאורך זמן ומוסיף טעם מעולה ועשיר למאכלי בשר, דגים, ירקות אפויים ועוד.