חילבה טחון דק :

מקורות החילבה במצריים ובהודו והוא נפוץ במיוחד במטבחים התימני והאתיופי.
מהחילבה מכינים מטבל עם כמון, שום ולימון (יש המוסיפים גם פפריקה חריפה או סחוג) שנהוג לאכול עם פיתה תימנית או עם לחוח, מרק תימני, ישנם הנוהגים לאכול אותו כתוספת לג'חנון ולכובאנה.
מזרעי הצמח הטחונים מכינים את תבלין הקארי ההודי. ויחד עם מנגו משמש צמח החילבה להכנת רוטב העמבה ומעניק לו את ריחו וטעמו האופיינים.
החילבה מכיל ויטמינים (בעיקר A,B,C) ומינרלים כגון סידן וברזל. ומשמש להגברת חלב אם, להורדת כולסטרול ולסיוע בהפחתת רמות הסוכר בדם.