קטגורית מזרח ומערב :

אצות וואקמה 40 גרם :

וואקמה היא מאכל המיוצר מאצת הים "Undaria pinnatifida".
השימוש הנפוץ באצה הוא במרק המיסו המסורתי היפני. האצה ניתנת לאכילה כבר לאחר השריה קצרה
ונהוג להוסיפה גם לסלטים, אורז, אטריות מוקפצות ועוד.
ערכן התזונתי העשיר של אצות הווקאמה כולל ויטמינים כמו ויטמין A, ויטמין B (בעיקר B12) וויטמין C
וכן מינרלים שונים ובהם יוד.
כמו כן, מכילות האצות כ 15% חלבון, אחוז חלבון גבוה ביחס לצומח.
מחקרים אחרונים אף הראו כי הקרוטנואיד
פוקוקסנטין (Fucoxanthin), המצוי באצות אלה,
מעודד שריפת שומנים, מעכב את התפתחות הסוכרת.