קטגורית פיצוחים קלויים :

אדממה צ'ילי :

סויה הוא אחד מגידולי-התרבות העתיקים ביותר המשתייך למשפחת הקטניות.
ככל הנראה החלו לגדל סויה בצפון סין ובמרכזה לפני 4,000 שנים,
ומכאן התפשטה לכל רחבי המזרח הרחוק. רק במאה ה-19 הגיעה הסויה לאירופה ולאמריקה.
פולי הסויה נאכלים יבשים או מאודים.
בתפריט של עמי המזרח הם משמשים מזון יומיומי בדומה לאורז.
במערב הם נצרכים בצורת חלב סויה, טופו, פולים או פתיתים יבשים.
הסויה היא מקור ל"חלבון מלא" (כלומר, מכיל את כל החומצות אמינו החיוניות). בנוסף, הסויה עשירה בוויטמינים מקבוצת B ובמינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום. הם משמשים תחליף לחלבון מן החי משום שאחוז החלבון בפולי הסויה הוא הגבוה ביותר מכל מזון אחר מן הצומח.